Maa 30

ECED 2017 Vilnassa 7-9.9.2017

WELCOME TO VILNIUS!
On behalf of the Scientific and Organizing committees I would like to invite you to participate in the Vilnius meeting of the European Council for Eating Disorders.

For the first time an international conference on eating disorders takes place in the former Soviet region. The meeting will bring together specialists from all over Europe and beyond to share their knowledge, to discuss and debate new approaches, and to meet professionals from a part of the world where services are either under-developed or completely absent, where the desire to learn from European colleagues is particularly strong and where societies are still in the process of transformation from a totalitarian past to an open society based on the rule of law.

The main theme of the conference is Eating Disorders in Multicultural Settings, a very important issue in a multi-ethnic and globalized world where communities are increasingly diverse and as a result professionals are challenged to take a wide variety of socio-cultural aspects into account when providing state of the art treatment.

http://www.ecedvilnius2017.net

Maa 09

Koulutuspäivät ja vuosikokous

Yhdistyksen kevätkoulutus on tänä vuonna kaksipäiväinen, 5-6.5.2017. Ensimmäisenä päivänä (5.5) perehdymme syömishäiriöpotilailla esiintyviin pakko-oireisiin ja toimintoihin liittyvin aiheisiin, kuten esim. pakko-liikunta. Toisena päivänä (6.5) tarjoamme SASB-minäkuvamittarin käyttökoulutuksen. Koulutusohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät verkkosivuiltamme: http://suomensyomishairioyhdistys.fi/koulutus/

Yhdistyksen vuosikokous pidetään tänä vuonna torstaina 30.3 klo 18 Ravintola Sognossa. Kokouksessa käsittelemme säännönmukaiset asiat. Kokous on avoin kaikille yhdistyksen jäsenille. Ilmoita tulostasi osoitteeseen info@suomensyomishairioyhdistys.fi

Muista uusia jäsenyytesi, mikäli et ole vielä tänä vuonna niin tehnyt. Uusiminen tapahtuu ositteessa: https://survey.abo.fi/lomakkeet/6031/lomake.html

Viime postituksesta puuttui ensimmäinen rivi. Siinä piti lukea: Rasmus Isomaa siirtyi pohjoismaisen syömishäiriöyhdistyksen puheenjohtajaksi vuoden 2017 alusta ja  halusi jättää puheenjohtajan hommat meidän yhdistyksessämme.

Hel 13

Tervehdys uusilta puheenjohtajilta!

Rasmus Isomaa siirtyi pohjoismaisen syömishäiriöyhdistyksen puheenjohtajaksi vuoden 2017 alusta ja  halusi jättää puheenjohtajan hommat meidän yhdistyksessämme.  Kiitos Rasmukselle yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä ja onnittelut! Lupauduimme  puheenjohtajiksi vuodelle 2017.

Gudrun on erikoispsykologi ja kouluttajapsykoterapeutti, joka on työskennellyt pitkään syömishäiriöoireista kärsivien ihmisten kanssa yksityisessä Syömishäiriökeskuksessa, Nuorten syömishäiriöyksikössä, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä sekä nykyään kokopäiväisesti yksityisvastaanotolla.

Elisabeth on koulutukseltaan nuorisopsykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti. Työkokemusta syömishäiriöoireiden parissa on ollut Nuorten syömishäiriöyksikössä ja nykyään sekä HYKS nuorisopsykiatriassa Hyvinkään sairaanhoitoalueella että Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä syömishäiriötyöryhmässä.

Kevätkaudella 2017 yhdistys järjestää kaksipäiväisen  koulutustilaisuuden 5.5.-6.5. Helsingissä. Ensimmäisenä päivänä käsitellään  pakko-oireita ja  toiminnallisia riippuvuuksia syömishäiriöissä ja toisena päivänä käsitellään SASB-minäkuvamittaria.  Ohjelma ja linkki ilmoittautumiseen ovat ohessa. Tervetuloa!
Ohjelma ja ilmoittatumislinkki

Academy of Eating Disorders  järjestää vuosittain kongressin, joka tänä vuonna on 7.-10.6. Prahassa. Ehkä tapaamme siellä. ICED 2017

Otamme mielellämme vastaan ideoita yhdistyksen toimintaan liittyen. Yhdistyksen sähköpostiosoite on:

Toivotamme kaikille aurinkoisia talvipäivä, tapaamisiin toukokuussa koulutuspäivillä Helsingissä!

 

Elisabeth Jüriloo puheenjohtaja 2017

Gudrun Kristmannsdottir varapuheenjohtaja 2017

Jou 15

Kirjoituspyyntö: Bulimia nervosan vaikutukset sairastuneen hengellisyyteen

Sairastatko tai oletko sairastanut bulimiaa? Olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksistasi.

Kerään tutkimusaineistoa Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan käytännöllisen teologian laitokselle tekemääni pro gradu -tutkimusta varten. Tutkielman tarkoituksena on selvittää, miten bulimia nervosaa sairastaneet kokevat sairauden vaikuttaneen heidän omaan hengellisyyteensä.

Etsin haastatteluun 18 vuotta täyttäneitä bulimia sairastavia tai sairastaneita henkilöitä. Sinun ei tarvitse olla minkään uskontokunnan jäsen.

Pyytäisin sinua kirjoittamaan ajatuksiasi muun muassa seuraavista aiheista:
Miten kuvailisit omaa hengellisyyttäsi? Hengellisyydellä tarkoitan kokemusta todellisuudesta, elämän tarkoituksesta, arvoista ja etiikasta, sekä elämän perimmäisistä merkityksistä. Siihen kuuluvat myös henkilökohtaiset käsitykset yliluonnollisesta, korkeammasta voimasta tai jumaluudesta. Hengellisyys tarkoittaa jokaiselle eri asioita.

Miten koet bulimian vaikuttaneen hengellisyyteesi tai uskonnollisuuteesi? Koetko sairauden vahvistaneen tai heikentäneen hengellisyyttäsi? Entä millä tavoin hengellisyys vaikutti mahdolliseen sairaudesta toipumiseen?

Kirjoita minulle vapaamuotoisesti ajatuksistasi 31.1.2017 mennessä. Vaihtoehtoisesti voit myös osallistua haastatteluun. Toivon, että mainitset kirjoituksessasi ikäsi ja sukupuolesi. Voit kirjoittaa nimettömästi ja vastata joko sähköpostin kautta, tai lähettämällä kirjeen. Jos vastaat postitse, laita kuoreen tunniste ”kirjoituspyyntö Koivunen”. Käsittelen kaikki vastaukset luottamuksellisesti, eikä yksittäinen vastaaja ole tunnistettavissa pro gradu -tutkimuksesta. Tutkimusaineisto on ainoastaan minun käytettävissäni, ja tuhoan sen heti tutkimuksen teon jälkeen.

Ystävällisin terveisin,
Heli Koivunen
Käytännöllisen teologian maisterivaiheen opiskelija

heli.koivunen@helsinki.fi
p. 0417528343
Helsingin yliopisto / Käytännöllisen teologian laitos
PL 4, 00014 Helsingin yliopisto

Tutkimuksen ohjaajana toimii kirkkososiologian professori Kati Tervo-Niemelä

Jou 15

Hyvää joulua ja mielenkiintoista uutta vuotta

kuluva vuosi on kohta päättymässä ja on aika suunnata katsetta tulevaan. Vuoden vaihtuminen tuo mukanaan muutoksia syömishäiriöyhdistyksen toiminnassa. Minun puheenjohtajapestini päättyy ja yhdistystä johtaa jatkossa puheenjohtaja Elisabeth Juriloo ja varapuheenjohtaja Gudrun Kristmannsdottir. Minä puolestani haen uusia haasteita Pohjoismaisen syömishäiriöyhdistyksen (NEDS) puheenjohtajana.

Tämän vuoden suurin tapahtuma oli syyskuussa pidetty pohjoismainen NEDS 2016 kongressi. Kongressi oli erittäin onnistunut ja keräsi melkein 300 alan ammattilaista kaikista pohjoismaista. Jos et päässyt paikan päälle tai haluat vielä muistella niin kongressin verkkosivuilta (www.nedsconference.com) löytyy useimmat esitykset sekä Yasmina Silénin kirjoittama artikkeli tapahtumasta.

Syömishäiriöyhdistyksen koulutustoiminta jatkuu tutun tapaan kevään koulutuspäivillä. Tällä kertaa tarjoamme kaksi erillistä koulutusta. Perjantaina 5.5.2017 perehdymme pakkoliikuntaan psykoterapeutti Jyri Tammisen, fysioterapeutti Sirpa Isomäen ja dosentti Andreas Birgegårdin johdolla. Lauantaina 6.5 tarjoamme SASB-minäkuvanmittarin käyttökoulutuksen. Kouluttajina toimivat Andreas Birgegård ja Rasmus Isomaa. Tarkempi ohjelma hinta- ja paikkatietoineen julkaistaan kevättalvella.

Nyt on kuitenkin ensin vuorossa iloista ja rauhallista joulun aikaa ja toivotan teille kaikille hyvää joulua ja antoisaa uutta vuotta!

Rasmus Isomaa

Kes 02

World Eating Disorders Action Day

Tänään (2.6) vietetään World Eating Disorders Action Day. Käykää tutustumassa päivään ja päivän sanomaan osoitteessa http://worldeatingdisordersday.org

Päivän pääsanoma on että syömishäiriöitä voidaan hoitaa ja että parantuminen on mahdillsta. Käykää myös kongressin verkkosivuilla katsomassa miten syksyn kongressi www.nedsconference.com liittyy päivän teemaan.

Tou 12

Uusi hallitus

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin viime viikon keskiviikkona (4.5). Vuoden 2015 talous ja toiminta käytiin läpi ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. Kokouksessa valittiin hallitus tuleville vuosille. Linda Taakala jättää hallituksen ja hänen tilalleen valittiin Sirja Dimitroff. Kokouksessa päätettiin myös että Rasmus jatkaa puheenjohtajana vuoden 2016 loppuun asti ja sen jälkeen yhdistystä johtaa Elisabeth Jüriloo ja Gudrun Kristmannsdottir.

Uusi hallitus järjestäytyy kesäkuussa ja vastuutehtävät jaetaan hallituksen jäsenten välille. Otattehan yhteyttä jos teillä on kysyttävää yhdistyksen toiminnasta ja jos on ehdotuksia tulevaisuudelle.

Huh 18

Vuosikokous 4.5.2016

Yhdistyksen vuosikokous pidetään keskiviikkona 4.5.2016 klo 18 ravintola Kiilassa (Kalevankatu 1, 00100 Helsinki). Kokouksessa käsitellään säännönmukaiset asiat. Luvassa myös keskustelua yhdistyksen toiminnasta, tulevasta kongressista ja muista ajankohtaisista asioista. Ilmoittautumiset pöytävarausta varten sihteerille info@suomensyomishairioyhdistys.fi.

Tervetuloa!

Rasmus

Maa 20

Koulutuspäivä 22.4 – uusi osoite

Koulutuspäivään 22.4 on ilmoittautunut sen verran osallistujia että oudutaan vaihtamaan tilaa. Uusi koulutustila löytyy osoitteesta:

Balder-sali
Balderin talo
Aleksanterinkatu 12
(Helenankatu 4)
00170 HELSINKI

Jou 10

Syömishäiriöt ja neuropsykiatria 22.4.2016

Syömishäiriöyhdistyksen kevään koulutuspäivä järjestetään 22.4.2016. Koulutuksessa käymme käytännönläheisesti läpi neuropsykiatriaa. Lisäksi pohdimme aistitiedon jäsentämisen vaikeutta ja sen vaikutusta syömishäiriöihin. Käymme koulutuksen aikana läpi autismin kirjon ja syömishäiriön yhteyttä, mm. autismin kirjon häiriöiden yleisyyttä, diagnosoinnin ongelmia ja merkitystä sekä tunnistamiseen liittyviä asioita. Lisäksi käsittelemme hoidon/kuntoutuksen haasteita.

Kouluttajina toimivat psykoterapeutit Pauliina Juntunen ja Sari Kujanpää.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet tästä.

 

Vanhemmat artikkelit «